0346 - 551463
Beoordeling TAP Dentalvision
De tandarts van Dentalvision is een vrouw van weinig woorden, maar volgens mij wel een deskundige tandarts. Er was een bedrag afgesproken voor mijn behandeling, maar toen ik in de stoel lag moest er nog iets gebeuren. Hier heeft ze niets extra?s voor gerekend. Qua deskundigheid, een aanrader. Het is alleen lastig om je auto te kunnen parkeren?

Kronen en bruggen


Een veel voorkomende behandeling is het plaatsen van één of meerdere kronen.  Wanneer de conditie van een tand of kies niet sterk genoeg meer is om goed te kunnen bijten of kauwen, is een kroon een prima oplossing.

 


Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een kroon:

  • Als de vorm van uw tand of kies zijn oorspronkelijk vorm heeft verloren. Dit vermindert uw kauwvermogen.
  • Als u vindt dat één of meerdere tanden en/of kiezen uw uiterlijk negatief beïnvloeden. U kunt dus om esthetische reden ook kiezen voor kronen.
  • Als de conditie van een tand of kroon zo slecht is dat er delen kunnen afbreken op het moment dat er een vulling wordt geplaatst.
  • Als een tand of kies levenloos is geworden; dit is ook vaak de oorzaak van verkleuring.

Waar wordt een kroon van gemaakt?

KroonKronen worden meestal vervaardigd van porselein of metaal. De porseleinen kroon ziet er zeer natuurlijk uit en wordt vaak voor in de mond gebruikt. Metalen kronen zijn sterker als porselein en worden vaak achter in de mond gebruikt.

Kronen zijn bedoeld als een duurzame vervanger voor een tand of kies. Ze benaderen zo dicht mogelijk de oorspronkelijke vorm en kleur van uw tanden en kiezen.
De kroon is een soort kapje van metaal of porselein die precies past over de afgeslepen tand of kies. De kroon wordt vastgelijmd aan de tand of kies en krijgt zo na de restauratie weer een natuurlijke en levendige vorm.

 


Wat is een brug?

BrugEen brug is een combinatie van 2 of meer kronen met een neptand-of kies er tussen, die op minimaal twee plaatsen in de mond wordt vastgezet. Vaak wordt er een implantaat als basis gebruikt.
Zo biedt een brug uitkomst wanneer er sprake is van te weinig kauwvlak in uw mond.
Ook kan een brug gebruikt worden om het aangezicht te verbeteren.


Wat is een noodkroon?

Voordat de definitieve kroon of brug geplaatst wordt, krijgt u meestal een aantal noodkronen in de mond geplaatst krijgt. Omdat het een aantal dagen duurt voordat  het tandtechnisch laboratorium de kronen heeft gemaakt, zal de noodkroon uw tand of kies beschermen. De noodkroon wordt met lijm vastgezet.


Tot slot nog even dit

Wanneer u voor kronen heeft gekozen is het belangrijk dat ze goed worden schoon gehouden. Naast regelmatig poetsen en flossen wordt ook het gebruik van raggers en stokkers sterk aangeraden. Uw eigen tand of kies is immers het fundament van de kroon en wanneer hij aangetast wordt verliest de kroon zijn basis en kan hij los gaan zitten.

Share/Bookmark