0346 - 551463
Review TAP P&F
Nette praktijkruimte met grote wachtkamer, waarin veel mensen zaten te wachten. Het was er erg druk en het leek wel een beetje lopende band werk. Duurde lang voordat ik eindelijk aan de beurt was, maar toen werd er wel de tijd voor me genomen. De behandeling was pijnlijk en kreeg op mijn verzoek extra verdoving. Ben tevreden met het eindresultaat.

Klikgebit


Een klikgebit lijkt qua uiterlijk sterk op een volledige prothese(kunstgebit). Het grote verschil is echter dat een klikgebit vast zit in de mond en niet kan bewegen. Bij een kunstgebit levert het loszittende ondergebit nogal eens problemen op en kan voor veel mensen een groot probleem vormen. Een loszittend ondergebit is zeer hinderlijk bij het eten, praten of lachen.


Een volledig kunstgebit zorgt ervoor dat de onderkaak slinkt waardoor de prothese zijn houvast verliest. Het slinken van de kaak kan ook leiden tot diepere plooien bij de mondhoeken en ingevallen wangen.

KlikgebitVoor al deze problemen en ongemakken kan het klikgebit een oplossing bieden. Het klikgebit wordt in de mond vastgeklikt op 2 of 4 implantaten, vandaar de naam klikgebit. De implantaten worden onder een plaatselijke verdoving aangebracht in de kaak en in sommige gevallen kan dit ook onder narcose gebeuren.

Het kan voorkomen dat het kaakbot al teveel is geslonken om voldoende houvast te bieden aan de implantaten. In deze gevallen kan een botopbouw uitkomst bieden. De implantaten moeten 3 maanden de tijd krijgen om goed te vergroeien met het bot. Wanneer dat het geval is, kan het klikgebit in uw mond worden aangebracht.

 
Met een klikgebit kunt u vrijwel alles weer eten en uw tanden poetsen zoals u dat vroeger deed. De klikprothese is ook door uzelf uit de mond te nemen zodat hij gemakkelijk onderhouden kan worden. De aangebrachte implantaten stoppen het proces van slinken van de kaak.

 

De voordelen van een klikgebit:

  • nagenoeg geen problemen meer bij het eten
  • uw kaken zullen minder slinken
  • geen ingevallen mondhoeken en wangen
  • geen kleefpasta's meer nodig
  • "vaste" tanden en kiezen


Share/Bookmark