0346 - 551463
Beoordeling TAP Dentalvision
De tandarts van Dentalvision is een vrouw van weinig woorden, maar volgens mij wel een deskundige tandarts. Er was een bedrag afgesproken voor mijn behandeling, maar toen ik in de stoel lag moest er nog iets gebeuren. Hier heeft ze niets extra?s voor gerekend. Qua deskundigheid, een aanrader. Het is alleen lastig om je auto te kunnen parkeren?

Implantaten

 

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Hij wordt als een schroef in de kaak geplaatst en is meestal gemaakt van titanium, voorzien van een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de implantaat goed vergroeit met het kaakbot. De lengte van een implantaat is gemiddeld 10-16 mm. en heeft een doorsnede van ca. 4 mm.Implantaten
1
= kies, 2 = implantaat, 3 = tand

De implantaat wordt onder een plaatselijke verdoving in de kaak aangebracht. De tandarts maakt het tandvlees los op de plaatsen waar de implantaten moeten komen, boort een gaatje in het bot schroeft hier vervolgens de implantaat in vast.
Hierna wordt het tandvlees weer gesloten en gehecht.

Het implantaat zal na een periode van circa 2 maanden voldoende vergroeid zijn met het kaakbot en sterk genoeg zijn om een basis te vormen voor een klikgebit of brug

 


Wat zijn de voordelen van een implantaat?

  • Geen beweging van de prothese tijdens het spreken of eten
  • Prothese of kroon voelt natuurlijker aan
  • Geen pijnlijke plekken in de mond
  • Geen zwakke kaakwallen of neiging tot kokhalzen
  • Aangrenzende tanden hoeven niet bewerkt te worden om de kunsttanden op hun plaats te houden

Voor wie zijn implantaten geschikt?

Implantaten zijn alleen geschikt voor mensen met een gezond tandvlees en voldoende botweefsel voor het ondersteunen van het implantaat. Bovendien moet u ook bereid zijn om de nieuwe elementen goed schoon te houden. Een goede mondhygiëne en regelmatige controles bij de tandarts zorgen ervoor dat u lang plezier kunt hebben van de implantaten.
Share/Bookmark