0346 - 551463
Beoordeling TAP Dentalvision
De tandarts van Dentalvision is een vrouw van weinig woorden, maar volgens mij wel een deskundige tandarts. Er was een bedrag afgesproken voor mijn behandeling, maar toen ik in de stoel lag moest er nog iets gebeuren. Hier heeft ze niets extra?s voor gerekend. Qua deskundigheid, een aanrader. Het is alleen lastig om je auto te kunnen parkeren?

Het bleken van tanden


Bleaching is de Engelse term voor het bleken van tanden. Naast een gezond en functioneel gebit, hechten veel mensen ook waarde aan witte tanden. Wanneer u lacht ontbloot u uw tanden en na de ogen zijn dit toch de opvallendste delen van uw gezicht. Een stralend wit gebit heeft een positieve invloed op uw zelfvertrouwen.In de loop van de tijd kunnen tanden echter gaan verkleuren. De oorzaak hiervoor is vaak koffie, thee, sigaretten of rode wijn (externe verkleuringen). Maar de verkleuring kan ook worden veroorzaakt door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen (intrinsieke verkleuringen). Voor deze verkleuringen heeft de tandarts nu een oplossing in de vorm van bleken.

Bij het bleken onderscheiden we twee methodes:

  • Bleken van buitenaf
  • Bleken van binnenuit


Tanden bleken van buitenaf

Het bleken van de tanden van buitenaf kan op verschillende manieren worden gedaan, door een tandarts en thuis door uzelf.

  • Door de tandarts 1: de tanden en kiezen worden drooggelegd met behulp van een rubberlapje of voorzien van een speciale gel. Dit zorgt, tijdens de behandeling, voor de bescherming van het tandvlees. Vervolgens wordt er op de tanden een bleekgel aangebracht die een poosje de tijd krijgt om in te werken.

  • Door de tandarts 2: u krijgt een bleeklepel met een sterker geconcentreerde bleekstof die u een 0,5 uur tot 2 uur moet in houden. Deze behandeling dient enkele keren herhaald te worden.

Tanden bleken van binnenuit

Het bleken van binnenuit wordt ook wel walking bleach genoemd en gebeurt met behulp van een papje. Dit papje bevat een bleekmiddel en wordt in de tand aangebracht. De tand wordt vervolgens afgedicht met een tijdelijke vulling. U kunt de tand langzaam lichter zien worden. Afhankelijk van het resultaat kan u de behandeling nog een paar keer herhalen en uiteindelijk wordt de tand weer voorzien van een permanente vulling.
Share/Bookmark