0346 - 551463
Beoordeling TAP Dentalvision
De tandarts van Dentalvision is een vrouw van weinig woorden, maar volgens mij wel een deskundige tandarts. Er was een bedrag afgesproken voor mijn behandeling, maar toen ik in de stoel lag moest er nog iets gebeuren. Hier heeft ze niets extra?s voor gerekend. Qua deskundigheid, een aanrader. Het is alleen lastig om je auto te kunnen parkeren?

Botopbouw


Om een implantaat te kunnen plaatsen in een kaak moet er voldoende kaakbot zijn. Een kaak gaat namelijk slinken nadat een tand of kies is verwijderd. Het slinken van de kaak gaat de eerste paar maanden snel en na een jaar zal dit proces minder snel gaan. Omdat het kaakbot  slinkt zal een kunstgebit minder goed gaan passen en problemen kunnen gaan veroorzaken. Ook uw aangezicht kan veranderen omdat de spieren in uw gezicht zich minder goed kunnen aanhechten.


Wanneer de kaak onvoldoende bot bevat om plaats te bieden aan een implantaat, zal er een botherstel operatie (guided bone regeneration) worden uitgevoerd. Hierbij wordt het geslonken deel van het bot weer hersteld.


Voor het opvullen van het tekort aan bot kan men kiezen voor:

  • lichaamseigen bot (autograft)
  • bot van een donor (homograft)
  • bot van een dier (xenograft)
  • synthetisch materiaal (alloplast)

Schema botopbouw


Het membraan

Een membraan is nog het beste te vergelijken met een wit papiertje en wordt over het vervangend botmateriaal gelegd. Het krijgt een plek tussen het tandvlees en het nieuw te vormen bot. Het membraan beschermd de ruimte waar het nieuwe bot moet gaan groeien tegen het veel sneller groeiend bindweefsel. Zo krijgen de cellen de tijd om nieuw botstructuur aan te maken. Een membraan kan gemaakt zijn van verschillend materiaal zoals kunststof of een dierlijk materiaal.


Na het plaatsen van een membraan wordt het tandvlees weer gehecht en duurt het zo’n 3 tot 6 maanden voordat het lichaam voldoende bot heeft gevormd.

Share/Bookmark