0346 - 551463
Beoordeling TAP Dentalvision
De tandarts van Dentalvision is een vrouw van weinig woorden, maar volgens mij wel een deskundige tandarts. Er was een bedrag afgesproken voor mijn behandeling, maar toen ik in de stoel lag moest er nog iets gebeuren. Hier heeft ze niets extra?s voor gerekend. Qua deskundigheid, een aanrader. Het is alleen lastig om je auto te kunnen parkeren?

Het volwassen gebit

Waaruit bestaat het volwassen gebit?

Het volwassen of blijvend gebit bestaat uit 32 elementen, die gelijk zijn verdeeld over de onder-en bovenkaak. De blijvende tanden en kiezen zijn verschillend van vorm en grootte ten opzichte van het melkgebit. Zo zijn ze groter en hebben de blijvende ondertanden vaak een kartelrandje. Deze verdwijnt vanzelf weer door slijtage van het kauwen.

 


De tanden en kiezen van het blijvende gebit zijn geler van kleur en donkerder. Dit komt vooral omdat de glazuurlaag sterker is en ze niet witter worden van het poetsen.

De kiezen hebben echter diepere groeven aan de bovenkant waardoor het lastiger is om ze schoon te houden. Om die reden worden er vaak sealants aangebracht om de kiezen te beschermen tegen caries.
Share/Bookmark