0346 - 551463
Review TAP P&F
Nette praktijkruimte met grote wachtkamer, waarin veel mensen zaten te wachten. Het was er erg druk en het leek wel een beetje lopende band werk. Duurde lang voordat ik eindelijk aan de beurt was, maar toen werd er wel de tijd voor me genomen. De behandeling was pijnlijk en kreeg op mijn verzoek extra verdoving. Ben tevreden met het eindresultaat.

Het volwassen gebit

Waaruit bestaat het volwassen gebit?

Het volwassen of blijvend gebit bestaat uit 32 elementen, die gelijk zijn verdeeld over de onder-en bovenkaak. De blijvende tanden en kiezen zijn verschillend van vorm en grootte ten opzichte van het melkgebit. Zo zijn ze groter en hebben de blijvende ondertanden vaak een kartelrandje. Deze verdwijnt vanzelf weer door slijtage van het kauwen.

 


De tanden en kiezen van het blijvende gebit zijn geler van kleur en donkerder. Dit komt vooral omdat de glazuurlaag sterker is en ze niet witter worden van het poetsen.

De kiezen hebben echter diepere groeven aan de bovenkant waardoor het lastiger is om ze schoon te houden. Om die reden worden er vaak sealants aangebracht om de kiezen te beschermen tegen caries.
Share/Bookmark