0346 - 551463
Beoordeling TAP Dentalvision
De tandarts van Dentalvision is een vrouw van weinig woorden, maar volgens mij wel een deskundige tandarts. Er was een bedrag afgesproken voor mijn behandeling, maar toen ik in de stoel lag moest er nog iets gebeuren. Hier heeft ze niets extra?s voor gerekend. Qua deskundigheid, een aanrader. Het is alleen lastig om je auto te kunnen parkeren?

Het melkgebit

Waaruit bestaat het melkgebit?

Circa 6 - 8 maanden na de geboorte verschijnen de eerste tanden, meestal zijn dat de snijtanden in de onderkaak. Rond de 1e verjaardag van het kind breekt de eerste kies door. Op de leeftijd van ongeveer 2 jaar is het melkgebit compleet. Het is normaal als een kind eerder of later de tanden krijgt en ook de volgorde van doorbreken is niet altijd hetzelfde.

 

Schema melkgebitHet melkgebit heeft per kaakhelft:

2 snijtanden
1 hoektand
2 kiezen

Voor een volledig melkgebit zijn dit dus 20 elementen.

 
Zo rond het 6e jaar begint een kind te wisselen. De wortels van het melkgebit lossen op en vervolgens zullen de melktanden en kiezen losraken en uitvallen.

De nieuwe tanden en kiezen die doorbreken hebben een dunner en minder sterke glazuurlaag, waardoor ze extra kwetsbaar zijn. Voor u als ouder is nu het moment gekomen om het kind goed te leren poetsen en te wijzen op een goed mondhygiëne. Poets tot een jaar of 10 samen met uw kind de tanden, daarna is het belangrijk om te controleren of er goed gepoetst is. Bedenk dat het hier gaat om het blijvende gebit.

 

De tandarts zal de sterkte van het gebit proberen te vergroten door het toedienen van de speciale fluorbehandelingen.
Share/Bookmark